Wat is een 6D pretecho?

Het verschil tussen een 3D/4D pretecho en een 6D pretecho uitgelegd

Een 3D/4D is een echte echografische opname van hoe jouw kindje er in je buik uit ziet. Hoe mooi de 3D/4D echo kan worden hangt af van: de kwaliteit van de echo apparatuur, de expertise van de echoscopist, de ligging van het kindje en de lichaamssamenstelling van de zwangere vrouw. 

Bij een 6D “echo” wordt het beeld van de originele 3D/4D echo door kunstmatige intelligentie aangepast tot een foto die de gezichtskenmerken van je kindje nabootst. Hoe geavanceerder de AI-software, hoe beter deze kenmerken worden herkend en verwerkt tot een 6D pretecho-foto. 

Een 6D pretecho is dus een bewerkt beeld van de 3D/4D echo, waarbij kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om te “raden” hoe je kindje eruit ziet, en extra details worden toegevoegd die niet afkomstig zijn van de originele opname. 

Doordat extra details – pixels – door AI-software worden toegevoegd is een 6D echo afbeelding ook vaak in 4K resolutie of hoger. 

Lijkt de 6D echo foto op mijn kindje?

Niet alle ouders die voor een 6d pretecho foto hebben gekozen zijn enthousiast. Na de geboorte van hun kindje komen de duidelijkere gezichtskenmerken zoals ogen, neus en mond soms best goed overeen, maar het gezichtje als geheel lijkt dan niet meer op hun kindje. Daarbij zijn de huidskleur en haarkleur door AI-software moeilijk te voorspellen; de originele 3D / 4D echo bevat deze kleuren namelijk niet.  

Waarom een 6D pretecho juist leuk kan zijn

Wij begrijpen je, echt waar. Je hebt een kindje in je buik! Een van de meest bijzondere ervaringen in je leven. Je bent ontzettend nieuwsgierig hoe het eruit ziet. En net zoals wijzelf, ben jij gewend aan mooie foto’s. Aan insta-filters die, ok, alles mooier maken dan het is, maar ondertussen wel leuk zijn om te gebruiken. 

Het mooie aan een 6D echo is de wow-factor. Met de open ogen die je aankijken komt je kindje nog meer tot leven! Dit is echt leuk, zolang je maar beseft “zo zou mijn kindje er ongeveer uit kunnen zien”, en je niet gaat hechten. Want het blijft natuurlijk nep. Maar ook nep kan best heel leuk zijn. 

Kan ik bij Goud een 6D pretecho krijgen?

Wij zijn (nog) geen fan, en houden het bij waar we goed in zijn: mooie echo’s maken. Bij je 3D / 4D pretecho krijg je van ons de foto’s digitaal en uitgeprint mee. Vervolgens bestaan er AI-apps en tools om die 3D foto’s om te toveren in een 6D echo afbeelding. Wel kunnen we je op weg helpen: hieronder hebben een lijstje met verschillende software tools voor 6D pretecho.

 

Software tools voor 6D pretecho

Onderstaande tools zou je kunnen proberen. Ze staan niet op volgorde en over de kwaliteit is ons niets bekend. Missen we er een? Laat het ons weten!

Originele 3D echo
6D echo foto door AI-sofware
Het kindje na geboorte
Originele 3D echo
6D echo foto door AI-sofware
Het kindje na geboorte