Nieuw: Maak je echo afspraak bij onze nieuwe locatie in Kampen! Van harte welkom:)

Over Goud

Onze kernwaarden

Medische vakkundigheid staat bij ons op de eerste plaats, en eigenlijk staat er op plek 2 en 3 niets. Daarnaast hopen we je een positieve ervaring mee te geven. Of je nu komt voor een medische echo of een pretecho. We beseffen als geen ander dat het gaat om je kindje, dat in jouw buik groeit. Het kan spannend zijn, soms een  verdrietige confrontatie, vaak een blije gebeurtenis. Wij zijn ook maar mensen, en we vinden het een voorrecht om naast je te mogen staan op een voor jou zo bijzonder moment. We doen dit met liefde. 

Korte geschiedenis

Prenataal Screeningcentrum Noord-West Veluwe is in 2011 opgericht door Mirjam Keldermam. Eerst als praktijk aan huis in Ermelo, later met een locatie in Almere.
Vanaf 2021 wordt de praktijk voortgezet samen met Arjanne Hollander die net als Mirjam in het Isala ziekenhuis als SEO- en GUO-echoscopist heeft gewerkt. Met nog een locatie in Lelystad erbij krijgt de praktijk in 2021 een nieuwe naam: Goud echo en prenatale screening.
Vanaf 2022 verhuist “locatie Ermelo” naar een bijzondere locatie; het mooie Hotel Heerlickheijd van Ermelo. In 2023 is de nieuwe locatie in Kampen geopend. 

Onze echoscopisten

Mirjam

Ik ben Mirjam Kelderman, oprichter van Prenataal Screeningscentrum NW Veluwe, de voorloper van Goud echo.

Al zo lang als ik me kan herinneren, is de echoscopie en dan met name de verloskundig echoscopie mijn Grote Passie. Mijn afstudeer onderwerp ging dan ook over het foetale hart.

Echoscopie heeft voor mij veel raakvlakken in zich: Research, kennis van techniek, zeer uitgebreide kennis over de ontwikkeling van het ongeboren kind, onderwijs, en niet in het minst de aanstaande ouders kennis te laten maken met het nog ongeboren kind. Ik geef onderwijs aan verschillende doelgroepen: van arts- assistent, gynaecoloog tot verloskundigen en echoscopisten in opleiding. Je kunt nooit genoeg weten! Via het UMC Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis, de kindercardiologie, de Isala Zwolle nu nog werkzaam bij Goud echo.

In mijn vrije tijd ben ik super trotse moeder van mijn zoons Bas en Robert. Geniet van mijn kleindochters, tuinieren, boeken lezen, spannende vakanties naar onontgonnen gebieden. Natuurfotografie. Met de hond naar zee is ook een topper

Ik hoop nog eindeloos lang dit werk te mogen doen. Ouders blij maken, mooie foto's mee geven, zo goed mogelijk zijn en dan nog beter te worden. Er is niets, wat belangrijker is dan goede zorg voor het ongeboren kind en zijn ouders. Uiteindelijk draait het daarom. Misschien tot binnenkort bij Goud echo!

 

Koffie of thee? Koffie
Ochtend of avond? Ochtend
Hartig of zoet? Hartig
Bellen of appen? Bellen
Online of offline? Offline
Peuterpuber of tienerpuber? Allebei
Zwart of wit? Als dit de keuze is: Geen van twee.
Stad of dorp? Dorp
Hond of kat? Hond
Tuin of balkon? Tuin
Bos of zee? Zee

Lees minder Lees meer

Cindy

Mijn naam is Cindy Sital en ik ben een ervaren echoscopiste voor gynaecologie en obstetrie. Van jongs af aan was ik al gefascineerd door baby's en wist ik dat ik van mijn passie mijn werk zou maken.

Na mijn afstuderen als HBO verpleegkundige in 2002, heb ik meer dan 10 jaar ervaring opgedaan op de afdeling Verloskunde/Gynaecologie van het VU Medisch Centrum. Ik heb ook ruim 8 jaar met plezier gewerkt op de afdeling fertiliteit van het AMC, waar ik mijn interesse voor echoscopie verder heb ontwikkeld en talloze gynaecologische en fertiliteitsecho's heb gemaakt.

In 2014 ben ik begonnen aan de opleiding tot echoscopiste voor Gynaecologie en Obstetrie, en na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken in het Flevoziekenhuis als SEO echoscopiste. Hier heb ik me verder ontwikkeld en heb ik ruim 8 jaar met veel plezier gewerkt. In 2021 ben ik gestart bij Goud echo, waar mijn brede ervaring en kennis van grote waarde zijn.

Voor mij blijft echoscopie iets magisch. Er is niets mooiers dan samen met toekomstige ouders naar hun kindje te mogen kijken en mooie beelden vast te leggen. De blije gezichten na afloop van de echo zijn voor mij goud waard. Ik geniet enorm van mijn werk en kijk er naar uit om nog vele ouders te mogen helpen bij het vastleggen van deze bijzondere momenten.

 

Koffie of thee? Thee
Ochtend of avond? Ochtend
Hartig of zoet? Hartig
Bellen of appen? appen
Online of offline? Offline
Peuterpuber of tienerpuber? Tienerpuber
Zwart of wit? Zwart
Stad of dorp? Stad
Hond of kat? Hond
Tuin of balkon? TUIN
Bos of zee? Zee

Lees minder Lees meer

Loes

Hi, Ik ben Loes van Ruitenburg, getrouwd en trotse moeder van 3 volwassen zoons en bonus oma van 4 geweldige kleinkids en echoscopiste in hart en nieren sinds 1987. Eerst echo’s van harten van volwassen patiënten en omgeschoold naar echoscopie in de gynaecologie en verloskunde. Jaren in het ISALA ziekenhuis gewerkt als echoscopiste, in het bestuur gezeten van de beroepsvereniging voor echoscopisten en toen de overstap gemaakt naar een baan bij General Electric en daar als trainer voor de echoapparatuur gewerkt. Maar echoscopie ‘zelf doen’ trok sterker dan de commerciële functie bij de industrie en dus weer terug als echoscopiste sinds 2022. En daar heb ik geen moment spijt van gehad! Want echoscopie is zo fascinerend, elke keer weer voelt het als een eer dat ik de aanstaande ouders een blik mag laten werpen op hun nog ongeboren kindje. Toen ikzelf zwanger was ‘spiekte’ ik tussendoor ook door de echokop op mijn buik te zetten zodat ik weer een klein contactmoment had met mijn kindje. Dat gun ik alle ouders; even het hartje laten horen, controleren of hun kindje goed groeit en, als het even kan, een 3D plaatje maken. Het geeft zoveel voldoening, ouders blij kunnen maken, gerust kunnen stellen; het is echt het leukste werk dat er is.

 

Koffie of thee? Koffie alleen als het ’s ochtends is en  lattemacchiato is. Thee heerlijk in de middag/avond.

Ochtend of avond? Duidelijk een ochtend mens!

Hartig of zoet? Hoe zoeter hoe beter!

Bellen of Appen? Appen!

Offline of Online? Altijd online

Peuterpuber of tienerpuber? Volwassen kids

Zwart of wit? Zwart, wit wordt altijd in no time vies als het over kleding gaat. Maar hou enorm van de zon en niet van de sombere donkere dagen

Dorp of stad? Stad!!!

Hond of kat? Hond!!!

Balkon of tuin? Balkon en terrassen in de stad

Bos of zee? Bos!!

Lees minder Lees meer

Arjanne

Ik ben Arjanne Hollander-Strijkert, 5 weken te vroeg geboren in 1986 in Zwolle in het ziekenhuis. Opgegroeid in Oosterwolde (Gelderland). Getrouwd met Bram Hollander en samen hebben we 3 zonen; Klaas, Kees en Teun. We zijn in ons trouwen al heel wat keren verhuisd van en we staan weer voor de 8ste verhuizing: van Kampen naar Oldebroek; we zijn bezig om ons droomhuis daar te maken van een oude boerderij. Bram werkt ook bij Goud; samen regelen we heel wat zaken op de achtergrond en dat is heel fijn om samen te doen.

Ik ben begonnen als verpleegkundige, daarna heb ik verloskunde gestudeerd in België en al snel heb ik echoscopie ernaast gestudeerd. Als klinisch verloskundige eerst in het MC Zuiderzee in Lelystad gewerkt en al vlot ging ik GUO’s (uitgebreide 20 weken echo's) maken in de Isala. Na een paar jaar ben ik ook als klinisch verloskundige in de Isala gaan werken. Mirjam Kelderman was in de Isala mijn collega echoscopist en zij vroeg of ik niet haar praktijk over wilde nemen. Eerst hebben Mirjam en ik 2 jaar samen de praktijk gerund en daarna heb ik het overgenomen.

Het voelt soms echt als magie; de mooiste beelden tevoorschijn toveren van al die mooie baby’s. Daarnaast is het echt tof om zo diep in te zoomen op de ontwikkeling van ons menselijk lichaam. Ik blijf het bijzonder vinden als alles er weer op en aan zit en er geen afwijkingen worden gevonden! En ik ben nog echt verloskundige in dit vak en dat voelt ook super fijn. De contactmomenten zijn vaak wat uitgebreider met een zwangere en partner, dus we hebben leuke en fijne gesprekken met elkaar.

Daarnaast ben ik heel blij met het mooie team dat we vormen. Heel bijzonder om zoveel kwaliteit en liefde voor het vak in huis te hebben. Ik koester Goud echt als mijn eigen kindje en ben zo blij met alle leuke collega’s!

 

Koffie of thee? Koffie en thee! Ik ben erg van het warme drinken; liever ook warm water dan koud water drinken.
Ochtend of avond? Avond, maar ook ochtend:) Heb gelukkig niet veel slaap nodig.
Hartig of zoet? Hartig en zoet.
Bellen of appen? Appen
Online of offline Online 🙂
Peuterpuber of tienerpuber? Peuterpubers bij ons thuis; nog te doen. Zie nog niet echt uit naar die tienerpubers; 3x puberzonen straks wordt vast iets memorabels

Zwart of wit? Wit en daarna zwart
Stad of dorp? Dorp
Hond of kat? Hond en kat
Tuin of balkon? Tuin
Bos of zee? Zee en bos 🙂

 

Lees minder Lees meer

Marleen

Ik ben Marleen en werk met heel veel plezier bij Goud! Van opleiding ben ik verloskundige en sinds 2017 werk ik als echoscopist, eerst alleen in het Isala ziekenhuis in Zwolle en nu ook bij Goud. Ik ben elke dag wel even onderweg want ik woon in Zutphen, samen met mijn man, twee puberzoons en een klein meisje als toetje. Echo's maken vind ik ontzettend leuk, het past bij mijn nauwkeurige aard. Uit het het contact met de zwangere en haar partner haal ik ook veel voldoening, ik vind het erg mooi om iets bij te kunnen dragen in deze bijzondere tijd. Het is en blijft een eer om alvast naar het kindje te mogen spieken!

Koffie of thee? Allebei!
Ochtend of avond? Ochtend, in de avond ben ik niet veel meer waard 
Hartig of zoet? Zoet
Bellen of appen? Appen
Online of offline? Ik probeer thuis zoveel mogelijk offline te zijn
Peuterpuber of tienerpuber? Ik heb een peuterpuber en twee tienerpubers! 
Zwart of wit? Wit
Stad of dorp? Er tussenin
Hond of kat? Absoluut kat
Tuin of balkon? Tuin
Bos of zee? Bos, zoek ik elke weekend wel op

Lees minder Lees meer

Meishe

Ha allemaal! Ik ben Meishe, 30 jaar. Ik ben geboren in A’dam en opgegroeid in Utrecht, mar voor de liefde wortel geschoten in regio Zwolle. Ik ben verloskundige en ben mij na een aantal jaar werken gaan specialiseren in het maken van echo's in de zwangerschap. Ik ben zowel werkzaam als verloskundige als echoscopiste op dit moment. Binnen het echo'en, vind ik het heel bijzonder om de kindjes in verschillende leeftijden voorbij te zien komen. Met de huidige apparatuur kunnen we zowel medische echo's als mooie wensecho's maken in al die verschillende termijnen en 2D/3D. Met de medische echo's zien we soms misschien ook iets aan het kindje waar dan extra zorg voor ingezet moet worden. Dit is de minder leuke kant van echo'en, echter hoop ik dan voor de aanstaande ouders en het kindje iets te kunnen betekenen doordat er door vroege opsporing ook de juiste zorg ingezet kan worden. Een prachtig moment vind ik tijdens een echo, dat de zwangerschap soms wat minder surrealistisch/abstract wordt voor de ouders als ze hun kindje kunnen zien. ''Er groeit echt een kindje in mijn buik!'' Dat besefmoment bij aanstaande ouders, is heel mooi om te aanschouwen. In m’n vrije tijd zijn mijn favo bezigheden zingen, speciaal biertjes proeven en de hort op met onze teckel Arthur. Ik wens jullie een fijne zwangerschap toe en wellicht tot bij de echo!

 

Koffie of thee? koude koffie met veel melk
Ochtend of avond? -avond
Hartig of zoet? hartig
Bellen of appen? bellen
Online of offline? online
Peuterpuber of tienerpuber? pff allebei niet
Zwart of wit? zwart
Stad of dorp? stad
Hond of kat? -HOND! Teckel Arthur ❤
Tuin of balkon? tuin
Bos of zee? Bos

Lees minder Lees meer

Joyce

Ik ben Joyce Waning - Wezenberg, 32 jaar oud en moeder van één dochter. Op dit moment ben ik zwanger van ons tweede kindje. Sinds 2017 ben ik obstetrieverpleegkundige in de Isala Klinieken in Zwolle. Daarnaast kreeg ik de kans om de opleiding tot echoscopiste te volgen en juist deze combinatie leek mij erg leuk. Afgelopen december ben ik dan ook geslaagd voor deze opleiding. Het maken van een echo is altijd een bijzonder moment voor aanstaande ouders, en vind het een hele eer om aan dit bijzonder moment bij te mogen dragen.

 

Koffie of thee? Thee
Ochtend of avond? Ochtend
Hartig of zoet? Hartig
Bellen of appen? Bellen
Online of offline? Offline
Tienerpuber of peuterpuber? ( heb ik alleen nog maar gehad  🙂
Zwart of wit? Wit
Stad of dorp? Stad
Hond of kat? Hond
Balkon of tuin? Tuin
Bos of zee? Zee

Lees minder Lees meer

Miranda

Tekst en foto volgen nog:)

Lees minder Lees meer

Onze praktijkassistentes

Marieke

Ik ben Marieke Prophitius IJzerman, getrouwd en moeder van twee zoons en twee dochters. Vanaf 2021 ben ik als assistente het team van Goud echo komen versterken. Vooraf ben ik lange tijd werkzaam geweest als medisch assistente in het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en heb ik een eigen baby- en kinderkledingwinkel gehad. Ik vind het een voorrecht om aan de zijlijn ook deel te mogen uitmaken van de meest
bijzondere en intense periode uit jullie leven. De combinatie van de positieve sfeer bij Goud, het voor jullie klaarstaan en de administratieve werkzaamheden zorgen ervoor dat ik hier met veel plezier werk. Jullie kunnen mij tegenkomen op locatie Kampen en telefonisch sta ik jullie te woord op
maandag-, dinsdag - en woensdagochtend.

 

Koffie of thee? Koffie

Ochtend of avond? Avond

Hartig of zoet? Hartig

Bellen of appen? Bellen

Online of offline Online

Peuterpuber of tienerpuber? Tienerpuber

Zwart of wit? Wit

Stad of dorp? Stad

Hond of kat? Hond

Tuin of balkon? Tuin

Bos of zee? Zee

 

Lees minder Lees meer

Eefje

Hai! Ik ben Eefje van Huizen en ik ben één van de assistentes bij Goudecho. Ik kom oorspronkelijk uit Maastricht maar woon nu al weer sinds 2006 met veel plezier in Ermelo met mijn man en zoontje Mees (3,5).Toen ik zwanger was van mijn zoontje kwam ik (zoals zovelen) bij Mirjam voor een echo, dat toen nog bij haar thuis plaatsvond. Meteen merkten we de fijne sfeer en deskundigheid van Mirjam op. Toen mijn zoontje eenmaal geboren was zag ik dat Goudecho op zoek was naar assistentes, leuk! Ik werd aangenomen en sindsdien werk ik met veel plezier voor dit fijne bedrijf.

Naast mijn werk bij Goud echo werk ik ook nog een paar uurtjes in de week bij Eefke thuishulp en in mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn gezin, rommel ik in de tuin of fotografeer ik.

Op donderdag en vrijdagochtend sta ik jullie graag te woord per telefoon of mail!

 

Koffie of thee? Thee, ik drink nooit koffie

Ochtend of avond? Avond

Hartig of zoet? Beide maar als ik moet kiezen toch zoet

Bellen of appen? Appen
Online of offline Beide

Peuterpuber of tienerpuber? Ik heb alleen ervaring met een peuterpuber en dat is al lastig genoeg

Zwart of wit? Wit

Stad of dorp? Om in te wonen, dorp

Hond of kat? Hond. Al hebben we twee katten…

Tuin of balkon? Tuin!!

Bos of zee? Zee

Lees minder Lees meer